Viral reels op Instagram maken? Lees hoe het moet!

Viral reels op Instagram maken? Lees hoe het moet!

Instagram reels zijn tegenwoordig erg belangrijk om te kunnen groeien op Instagram. Het zijn korte video's die makkelijk te maken zijn. 

Het is wel belangrijk dat je een reel op de juiste manier maakt, anders gaat je reel niet viraal. Zo zijn er een paar trucjes die ervoor zorgen dat mensen je reel afkijken en je vaker goed scorende reels maakt.

Daar gaan we...

1. Zorg voor goed belichting. Het moet aantrekkelijk zijn om naar de video te kijken, anders kijken mensen hem niet af. Goede belichting is heel belangrijk bij dit onderdeel. Ga bijvoorbeeld voor een raam met daglicht staan of schaf een ringlight aan zodat je altijd en overal goede belichting hebt.

2. Gebruik trending audio. Een audio die je vaak tegen komt in een korte tijd. Sla hem op en maak er direct een video mee. Hoe eerder jij erbij bent, hoe beter.

3. Start je reel met een "hook". Een hook is eigenlijk de eerste paar seconden van je video de aandacht trekken. Dit doe je door bijvoorbeeld te zeggen: "wist je dat...", 'Ik leg je uit hoe....", of een zin die de aandacht trekt zoals: "Instagram stopt er mee". Dit zal de aandacht grijpen en zorgen dat mensen de video af willen kijken. Let hierbij wel op dat je niet iets roept om de aandacht te krijgen en vervolgens niks over dit onderwerp zegt.

4. Ga mee met trends. Als jij een bepaald soort reel steeds langs ziet komen, spreken wij van een trend. Als je een leuke trend langs ziet komen kan je hier op in spelen door ook zo'n video te maken en hier je eigen draai aan te geven.

5. Zorg dat je je reels ondertiteld als je iets verteld. Soms is het zo dat jij of iemand anders iets verteld in een video. Het is belangrijk om dit te ondertitelen zodat iedereen begrijpt waar de video over gaat. Niet iedereen heeft altijd zijn of haar geluid aan staan. Daarnaast is het zo dat een video waar verder weinig in gebeurt vaak saai is om naar te kijken. Door tekst toe te voegen wat steeds veranderd is het makkelijker voor mensen om de video te blijven kijken.

6. Zorg dat je de video's niet langdradig maakt. Maak alle video's zo kort mogelijk. Korte video's zullen sneller viraal gaan. Als je iets verteld, probeer dit dan zo kort mogelijk te doen en overbodige informatie weg te laten of dit bijvoorbeeld in de caption te zetten.

7. Maak gebruik van sjablonen. Je hebt het vast wel al eens gezien als je reels aan het bekijken was. Je kan een sjabloon gebruiken. Dit zie je bij sommige video's boven de gebruikersnaam van een Instagram gebruiker staan. Gebruik deze, voeg je eigen content toe en je hebt binnen no-time een super toffe reel in elkaar gezet.

8.Maak het herkenbaar, grappig of bijvoorbeeld waardevol. Als het een saaie doelloze video is, is de kans dat het viraal gaat erg klein. Wij maken veel reels over Instagram. Dus voor ons is het belangrijk om waardevolle reels te plaatsen. Als mensen het zien moeten ze echt denken: "wow, vet! Hier heb ik wat aan". Want wat gebeurt er als iemand de reel waardevol of bijvoorbeeld grappig vond? Mensen gaan hem opslaan en misschien wek doorsturen. En dat moet je hebben als je wilt dat de content viraal wilt laten gaan.

9. Creëer reels die passen bij je niche. Wij zitten in de Instagram niche omdat wij veel over Instagram plaatsen. Het is dus logisch dat wij niks over puppy's gaan plaatsen. Dit verwacht ons publiek niet en Instagram raakt ook in de war als wij dit wel doen. Zorg dus dat je altijd content upload wat bij de niche past.

Over de schrijver
Reactie plaatsen