Meer volgers op Instagram in 10 stappen

Meer volgers op Instagram in 10 stappen

Meer volgers op Instagram, wie wil dat nou niet? Zowel voor je persoonlijke account als voor bedrijven is het goed om veel volgers te hebben.

Als bedrijf ga je meer potentiële klanten bereiken, een band opbouwen met volgers en zorgen voor een hogere omzet.

Met je privé account is een mooie following ook nooit verkeerd. Wist je dat je er zelfs een verdienmodel aan kan hangen?

In deze blog ga ik jou 10 stappen geven waarmee jij kan groeien in het aantal volgers. Deze tips zijn voor elk account toepasbaar. Nadat je deze stappen gevolgd hebt ga je gegarandeerd resultaat zien!

Daar gaan we!

1. Zorg ervoor dat je naam goed is en dat je goed vindbaar bent. Dit doe je door bij de naam iets in te vullen waar jij op gevonden wilt worden. Stel je bent bijvoorbeeld een personal trainer, dan zou je dat hier neer kunnen zetten. Mensen die naar jou op zoek zijn zullen je nu sneller vinden als dat je gewoon je naam invult. Daar vinden ze je immers ook al op doordat je username zo heet.

Hier heb ik een voorbeeldje voor je. Waar Bettersocials | Social Media staat kan jij een zoekwoord neerzetten.

social media manager


2. Vul je biografie duidelijk en overzichtelijk in. Het is belangrijk dat je hier informatie in zet over wat je doet, wat mensen op het account terug kunnen vinden en dat je eventueel een CTA (call to action) er in vermeld. Dit is erg interessant voor bedrijven. Zo zorg je ervoor dat een Instagram bezoek gelijk voor een conversie zorgt. Gebruik opvallende emoticons en tekens zodat de biografie opvalt.

3. Heb een opvallende profielfoto. Met een opvallende profielfoto bedoel ik een foto van bijvoorbeeld jezelf met een opvallende achtergrond. Of een logo met een opvallende achtergrond. Je kan er ook een cirkel omheen maken in een opvallende kleur. Het voordeel hiervan is is dat je meer autoriteit krijgt en als mensen je langs zien komen dat je opvalt.

4. Zorg dat je regelmatig post. Het is goed om regelmatig te posten. Het verschilt per soort account en niche een beetje hoevaak je het beste kan posten. Zelf adviseer ik het aantal 3-4 posts per week vaak. Niet te veel maar ook niet te weinig. Mensen dien ze content en dus jouw account vaker langskomen zonder dat het al te snel als spam overkomt. Als je het gevoel hebt dat je het lastig vind om genoeg waardevolle of toffe posts in elkaar te zetten kan je ervoor kiezen om het wat minder vaak te doen.

5. Ga aan de slag met reels. Dit is een erg mooie en relatief nieuwe functie van Instagram. Je kan hier korte en leuke video's mee plaatsen op Instagram. Het is zo dat je met reels sneller viraal kan gaan en meer mensen buiten je eigen volgers om kan bereiken. Als bedrijf kan je ook op een leuke manier die niet al te snel overkomt als verkopen leuke content delen. Met je privé account kan je ook alle kanten op met reels. Het ligt er net aan in wat voor niche je actief bent met het account. Wel is het belangrijk dat je goede reels maakt zodat mensen de video afkijken. Dit helpt weer in het algoritme.

6. Pak je story's serieus aan. Je volgers krijgen jouw verhaal te zien boven aan hun nieuwsoverzicht. Hier kan je een band opbouwen met volgers. Dit is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen je blijven volgen of uit eindelijk een actie uit gaan voeren. Denk aan een conversie. Dus door elke dag actief te zijn in je verhaal werk je aan de band en voeg je eigenlijk meer waarde toe aan je account omdat je volgers betrokken zijn. Plaats wel alleen dingen in de story die iets te maken hebben met de niche van het account. Dus waar het account over gaat of wat het bedrijf doet.

7. Zorgen voor meer engagement. Voor als je nog niet wist wat engagement is, dit is eigenlijk een verzamelnaam voor de activiteit van iemand met jouw content. Dus bijvoorbeeld: likes, reacties, deelacties etc. Als je veel engagement op je content hebt is de kans groter dat je post of andere content hoger in het algoritme komt en dat steeds meer mensen de content te zien krijgen. Je kan hiervoor zorgen door voor het posten te interacten met andere accounts. Vaak doen deze mensen het dan terug bij je nieuwe post. Daarnaast kan je je post ook delen in je verhaal en mensen aanmoedigen om je nieuwe bericht te bekijken. Ook houd Instagram bij hoelang iemand naar de content kijkt. Dus als bijna iedereen een reel van je afkijkt, is de kans groot dat deze reel door het algoritme aan meer mensen getoond zal worden.

8. Gebruik relevante hashtags. Ik hoor tegenwoordig veel mensen roepen dat hashtags niet meer werken. Hier ben ik het niet mee eens. Hashtags doen het wel minder goed dan vroeger. Maar ze werken nog steeds! Het is namelijk meer een zoekfunctie geworden. Mensen zoeken tegenwoordig veel op Instagram en stel dat jij op bepaalde woorden gevonden wilt worden, dan kan je deze woorden als hashtag gebruiken. Instagram plaatst de content ook in soort van niches door middel van de hashtags. Daarnaast kunnen hahstags ook gevolgd worden, dus als iemand de hahstag volgt die jij bij je nieuwe post gaat gebruiken, is de kans aanwezig dat die gene je hashtag gaat zien.

9. Ga accounts binnen je niche volgen. Het is erg belangrijk om veel te interacten met mensen of pagina's in de zelfde niche. Hierdoor gaat je engagement rate omhoog, maar zal het ook voor Instagram makkelijker worden om jouw pagina in een bepaalde niche te positioneren. Naar mate dit duidelijker zal worden, gaat Instagram je content vaker aan andere gebruikers laten zien.

10. Start met een goede groeistrategie. Als je de andere 9 tips hebt toegepast is de basis van je account in orde. Nu kan het groeien echt gaan beginnen! (yay). Het is belangrijk dat je aan de slag gaat met een gezonde groeistrategie. Dus geen volg en ontvolg methodes. Een duurzame groeistrategie. Ik ga je een van mijn groei strategieën onthullen. Ga de komende 5 dagen elke dag 10 accounts binnen je niche volgen. Plaats reacties bij de content van deze accounts en blijf veel reacties plaatsen op de content die je in het vervolg in de tijdlijn langs ziet komen. wat gaat er nu gebeuren? Instagram zal je niche herkennen en je content aan anderen tonen (want deze mensen plaatsen vaak een leuke comment terug onder jouw post en Instagram weet in welke niche jij zit). Als je account, content en de andere aspecten die ik hier heb uitgelegd goed zijn, ga je groeien. Je gaat hier in het begin geen honderden volgers mee krijgen, maar wel geïnteresseerde volgers. Dit zal in het algoritme helpen om je account verder "omhoog" te helpen.

Denk voor de langer termijn, daar ga je meer uithalen als een snel succes.

Wil je meer weten over groeien op Instagram? Check dan 1 van mijn uitgebreide Instagram cursussen waarmee jij gegarandeerd mooie successen zal behalen!

Instagram cursus voor ondernemers en bedrijven

Instagram cursus voor persoonlijke accounts

Over de schrijver
Reactie plaatsen